Monday, 7 April 2014

My Birthday...

Hari ini...
7 April 2014...
Hari lahir aku...
Tua dah rasanya...

Tapi tahun nie berbeza...
Bukan berbeza sikit...
Tapi berbeza banyak...
Aku ada si dia...

Pehhh dapat hadiah tuh...
Tapi aku tak suka...
Konon suprise katanya...
Suprise la sangattt...

Aku juga tengah huru hara...
So mood agak ntah apa2...
Pahit dalam manis...
Seksanya menelan kenyataan...

Monday, 31 March 2014

Pengakuan...

Kelmarin...
Aku telah membuat pengakuan...
Atas nasihatnya...
Sedar tak sedar je rasanya...

Apa yang akan berlaku selepas ini...
Aku harap tak berlaku apa-apa...
Maksudnya kehidupan aku berjalan seperti biasa...
Bebas tanpa sekatan...

Apa pun, aku lega...
Neves pun ada...
Tapi respon yang sangat dingin sangat menyedihkan...
Nak buat macam mana dah memamg macam tu kan...

Tuesday, 25 March 2014

Percutian Tak Dirancang...

Indah... Gembira... Bahagia...
Perkataan2 ini yang menggambarkan perasaan aku saat ini...
Susah dizahirkan dengan kata-kata...
Yang pasti berbunga-bunga...

Suatu perkara yang dirancang2 sangat pun kadang2 tak best...
Tapi kalau terjadi tanpa dirancang tu yang best...
Rasa suprise sangat...
Kejutan namanya...

Apa yang paling penting sebenarnya...
Kesanggupan...
Tu yang aku dapat rasakan...
Ya, kesanggupan datang dari jauh tu yang paling berharga...

Segala-galanya indah...
Aku berdoa keindahan ini kekal selamanya...
Mohon yang baik2 dari Allah...
In shaa Allah dengan izinNya...

Jonker Walk, Melaka

Kreatif sungguh orang cari rezeki

Thursday, 13 March 2014

Dugaan Mac... Aku, Dia Dan Negara...

Mac 2014...
Hampir setengah bulan berlalu...
Baru ini aku berkesempatan nak update blog...
Feeling2 sibuk sangat rasanya...

Padahal aku sibuk main game je sebenarnya...
Aktiviti rutin aku...
Rutin sepanjang zaman katanya...
Yup, aku dan games memang bersahabat baik...

Macam-macam berlaku dalam bulan nie...
Paling gempar kehilangan pesawat MH370 sejak 6 hari lepas...
Doaku tak pernah putus agar pesawat itu ditemui semula...
Dugaan untuk negara kita sebenarnya nie...


Hujan yang dah terlalu lama tak turun juga dugaan...
Banyak kawasan telah dicatu air...
Kawasan aku alhamdulillah tak lagi...
Tapi ia melibatkan tempat kerja my B...

Kasihan beliau...
Sungguh dugaan menguruskan air setakat dua hari ni...
Kalau berlarutan memang pening juga...
Bertabahlah dan kuatakan diri...


Dugaan untuk aku...???
Apa yer...
Aku terduga sebab asyik ingat nak makan jer...
Adoiiiiiiiii apa nak jadi...


Nota Kaki : R...I... N... D... U...    
              Tu sebenarnya dugaan aku...

Friday, 21 February 2014

Kantoi...

Perkara paling ditakuti...
Yang cuba disorok2 ditahan2...
Tiba juga...
Dan ini harinya...

Aku terperanjat...
Ya, tak semua perkara berlaku ikut kehendak kita kan...
Apa aku boleh buat sekarang...
Bersedia... Itu je la kan...

Kali pertama dia meninggalkan aku...
Kali pertama kami berjauhan...
Hari yang sama...
Segala2nya terbongkar...

Apa nak jadi pulak...
Bak kata Ahmad Nisfu...
Ya, aku perlu betul2 bersedia...
Mental dan fizikal...

Thursday, 20 February 2014

Seorang Lagi...

Hakikat kehidupan aku hari nie...
Terlontar ke kehidupan lampau...
Kehidupan 18 tahun lepas...
Manusia2 yang sama cuma situasinya berbeza...

Fasa pertama aku tercampak ke zaman lampau ini...
Aku terkesima sekejap dengan orang yang kupuja...
Yang menyeret aku ke laman sosial itu pun...
Dia memang sangat bererti pada aku... sangat2...

Fasa kedua lebih epik dan melankolik...
Cinta yang tersembunyi sekian lama...
Penuh salah faham sejak 17 tahun yang lalu...
Yang membawa kepada aku bermain api sekarang ini...

Ini fasa ketiga...
Memang tidak aku duga...
Walaupun tetap segar dalam ingatan juga...
Dia pemecah rekod...

Keberaniannya 18 tahun lepas takkan ku lupa...
Ya, takkan ku lupa sampai bila2...
Setiap moment dan tindakan aku juga aku ingat...
Masakan aku lupa dia mengupas limau untuk melegakan hati itu...

Agak lama juga dia menghubungi aku semula...
Setelah menyepi agak lama...
Aku bawa dia ke group sosial itu...
Bercampur gaul dengan si fasa pertama dan kedua sekali...

Malam ini, dia meluah yang terbuku di hati...
Dia berhak berbuat begitu...
Kalau benar itu memang perasaannya...
Aku sangat bertuah sebenarnya digilai ramai lelaki...

Sayang je kat awak...
Dah lama tak nampak awak senyum macam tu...
Rindu nak tengok lesung pipit awak...
Tq... Sayang sangat kat awak...
U remind me once upon a time... once upon a time...
Pada saya awak tetap comel sampai bila2...
U are in my heart... 4ever...
Kalau saya simpan dalam hati, saya takkan tegur awak lagi...
Tapi tempat jatuh lagi kan di kenang...
Saya pun nak minta maaf gak pada awak...

Itu yang tertulis...
Yang di hati aku tak tahu...
Aku tahu dia jujur...
Cuma aku harap dia bukan kasihankan aku...

Fasa pertama, fasa kedua dan fasa ketiga...
Selain itu, ada dua lagi pelakon tambahan...
Tak mustahil jadi fasa keempat pulak...
Tengok gaya melawan gak masing2 tu...

Datanglah siapa pun...
Aku dah mematri diri dan hati...
Aku telah memilih seorang...
Dan itu muktamad...

Aminnn...

Friday, 14 February 2014

Februari...

Februari dah muncul...
Rasa sekejap jer...
Tapi dalam hati tak sabar...
Muncullah Julai, September secepatnya...

Masa berlalu...
Setiap hari pelbagai perasaan bercampur baur...
Bahagia, gembira, gusar, takut, risau, rindu, sedih...
Semua ada...

Datanglah perasaan yang indah-indah aje...
Nyahlah perasaan yang tidak indah itu...