Sunday, 29 June 2014

Ramadan Kali Ini...

Ramadan datang lagi...
Selepas setahun...
Ramadan lepas aku tahu sesuatu...
Ramadan ini juga aku tahu sesuatu...

Ada rahsia terungkai selepas beberapa minit...
Ada rahsia terungkai selepas beberapa tahun...
Ada juga yang berpuluh tahun...
Malah ada yang tak terungkai langsung...

Aku anggap rahsia ini puluhan tahun...
Walaupun ianya disimpulkan oleh orang lain...
Yang belum tentu pendapatnya...
Tapi bila aku fikir2 ada betulnya juga...

Permulaan Ramadan ini aku terkenang arwah abah...
Yang telah 16 meninggalkan aku...
Teringat masa kecil2 bersama abah dulu...
Berhujan masa hantar munjung pegi rumah sedara2...

Al Fatihah buat abah...
Moga aman di sana...

Nota Kaki : Menjelang Ramadan aku rindukan 3 orang... Dan ketiga-tiga orang itu adalah lelaki...

Friday, 30 May 2014

Pelbagai Emosi...

Mei...
Setengah jalan penantian...
Seksa rasanya...
Kadang kala rasa hendak menyerah...

Tapi aku kena kuat..
Demi dia...
Demi kami...
Ya, itu janji aku...

Wednesday, 30 April 2014

30 April 2014...

Tarikh baru yang penting bagi aku...
Tahun2 sebelum nie tak membawa apa makna pun...
Mulai tahun ini dah tahun2 seterusnya...
Ia akan sentiasa penting buat aku...

Selamat hari lahir...
Kite seiring sejalan meniti hari tak berapa muda...
21 hari membezakan kita...
Sila panggil kakak hoccay... Hahaha...!!!

Monday, 7 April 2014

My Birthday...

Hari ini...
7 April 2014...
Hari lahir aku...
Tua dah rasanya...

Tapi tahun nie berbeza...
Bukan berbeza sikit...
Tapi berbeza banyak...
Aku ada si dia...

Pehhh dapat hadiah tuh...
Tapi aku tak suka...
Konon suprise katanya...
Suprise la sangattt...

Aku juga tengah huru hara...
So mood agak ntah apa2...
Pahit dalam manis...
Seksanya menelan kenyataan...

Monday, 31 March 2014

Pengakuan...

Kelmarin...
Aku telah membuat pengakuan...
Atas nasihatnya...
Sedar tak sedar je rasanya...

Apa yang akan berlaku selepas ini...
Aku harap tak berlaku apa-apa...
Maksudnya kehidupan aku berjalan seperti biasa...
Bebas tanpa sekatan...

Apa pun, aku lega...
Neves pun ada...
Tapi respon yang sangat dingin sangat menyedihkan...
Nak buat macam mana dah memamg macam tu kan...

Tuesday, 25 March 2014

Percutian Tak Dirancang...

Indah... Gembira... Bahagia...
Perkataan2 ini yang menggambarkan perasaan aku saat ini...
Susah dizahirkan dengan kata-kata...
Yang pasti berbunga-bunga...

Suatu perkara yang dirancang2 sangat pun kadang2 tak best...
Tapi kalau terjadi tanpa dirancang tu yang best...
Rasa suprise sangat...
Kejutan namanya...

Apa yang paling penting sebenarnya...
Kesanggupan...
Tu yang aku dapat rasakan...
Ya, kesanggupan datang dari jauh tu yang paling berharga...

Segala-galanya indah...
Aku berdoa keindahan ini kekal selamanya...
Mohon yang baik2 dari Allah...
In shaa Allah dengan izinNya...

Jonker Walk, Melaka

Kreatif sungguh orang cari rezeki

Thursday, 13 March 2014

Dugaan Mac... Aku, Dia Dan Negara...

Mac 2014...
Hampir setengah bulan berlalu...
Baru ini aku berkesempatan nak update blog...
Feeling2 sibuk sangat rasanya...

Padahal aku sibuk main game je sebenarnya...
Aktiviti rutin aku...
Rutin sepanjang zaman katanya...
Yup, aku dan games memang bersahabat baik...

Macam-macam berlaku dalam bulan nie...
Paling gempar kehilangan pesawat MH370 sejak 6 hari lepas...
Doaku tak pernah putus agar pesawat itu ditemui semula...
Dugaan untuk negara kita sebenarnya nie...


Hujan yang dah terlalu lama tak turun juga dugaan...
Banyak kawasan telah dicatu air...
Kawasan aku alhamdulillah tak lagi...
Tapi ia melibatkan tempat kerja my B...

Kasihan beliau...
Sungguh dugaan menguruskan air setakat dua hari ni...
Kalau berlarutan memang pening juga...
Bertabahlah dan kuatakan diri...


Dugaan untuk aku...???
Apa yer...
Aku terduga sebab asyik ingat nak makan jer...
Adoiiiiiiiii apa nak jadi...


Nota Kaki : R...I... N... D... U...    
              Tu sebenarnya dugaan aku...