Thursday, 14 February 2013

Dazrin Kamarudin

Dah lama rasa nak update blog...
Tapi bertangguh-tangguh...
Duk gigih berforum dan berkebun kat Farmville2...
Tak kurang sekarang aktif dengan Twitter dan Instagram pulak...


Kali pertama aku nampak Dazrin kat TV ialah drama Memberku Hawa...
Dia pegang watak hero kedua dalam cite tuh...
Kali kedua dalam drama Adam Dan Hawa kat Astro Mustika HD 134...
Mengikuti cite tu tanpa perasaan sebab tak minat pun hero dan heroinnya...

Johan ~ Episod Akhir

Menurut perbualan dengan kawan2 di forum...
Ramai yang tak suka dengan watak Johan dalam Adam Dan Hawa...
Ada yang tak suka kerana watak, ada yang kata lakonan kurang menjadi...
Tapi bagi aku watak Johan tu la yang wat aku melekat tengok cite tuh...

Babak Nie La Aku Rasa Johan Paling Comey Dan Kudus

Habis Adam Dan Hawa mula pulak Fear Factor Selebriti Malaysia...
Wah! Kat sini kecintaan pada Dazrin makin meningkat...
Rambut maintain cantik walaupun dah tak sama cam rambut Johan...
Cuma dari Fear Factor aku tau Dazrin sangat banyak mulut orangnya...


Dalam Fear Factor dia dipasangkan dengan Hairul Azreen...
Diorang memang dah rapat dari awal atau bagaimana tidak lah aku tahu...
Pasangan diorang nie antara yang digeruni...
Cukup membanggakan dah menang dua episod mingguan pun setakat nie...


BIODATA
Nama : Dazrin Kamarudin
Tarikh Lahir : 10 Mei 1988
Tinggi : 5' 11 / 180cm
Berat : 70 kg
Asal : Klebang, Melaka
Aktiviti Seni : Pelakon, pengacara, model iklan, model peragaan dan penyanyi

Adik-beradik :
Kedua daripada 3 beradik, lelaki tunggal

Bapa : 
Datuk Kamarudin Md Shah ~ Yang Dipertuan Majlis Perbandaran Alor Gajah, Melaka

Pendidikan :
Ijazah Sarjana Muda Filem Video Dan Media
Ijazah Sarjana Muda Global Dan Pengajian Antarabangsa
di Western Michigan University

Lagu : Kota antara ( Lagu Tema Drama Jodoh ) 


Menurut carian yang aku buat...
Dazrin nie ada ilmu taekwando, karate dan silat...
Wah! Hebatnya dia... Harus tangkas dan berani...
No wonder la dia terpilih dalam rancangan Fear Factor tuh...

Terbaru drama Jodoh lakonan Dazrin wat aku betul2 terkesima...
Drama nie ditayangkan kat Astro Ria...
Hari Isnin 9 malam...
Mungkin aku memang suka menda2 lawak sebab tu aku suka cite nie...


Dazrin berlakon watak Encik Azlan yang masuk rancagan cari jodoh...
Rancangan ala2 The Bachelor dan Mencari Cinta tuh...
Heroinnya Scha Al Yahya watak ala tomboy dan sempoi gituh...
Shca memang pakar dalam bawak watak2 macam tuh...

Encik Azlan, Olly dan Bob

Setakat hari nie drama Jodoh nie baru 2 episod...
Aku dah ulang tengok rakaman kat PVR Astro berkali2 dah...
Memang tak jemu dan harapnya kekalkan momentum sehingga akhir...
Sesungguhnya tak sabar nak tunggu hari Isnin setiap minggu...

Demi menunjukkan minat aku pada Dazrin...
Aku dah follow Twitter dia...
Rajin dia balas twit dan retweet peminat dia...
Bagus la macam tu tak sombong...

Aku pun dah follow Instagram dia...
Rajin dia publish gambar...
Kebanyakan yang terkini gambar2 di set Jodoh...
Comel-comel gambar dia... Hahaha...!!!

Kepada peminat yang nak follow beliau...

Twitter
https://twitter.com/dazrin88
https://twitter.com/FlyingD_s

Facebook
https://www.facebook.com/dazrin88
https://www.facebook.com/groups/flyingds/

Instagram
http://instagram.com/dazrin

Blog
http://flyingds.blogspot.com/

Semoga kerjaya Dazrin bertambah cemerlang...
Di samping mengekalkan sikap peramah dengan peminat seperti sekarang...
Rajin-rajin post gambar kat Instagram lagi...
Boleh la saya tumpang tengok ye tak... Huhu...!!!

Nota Kaki : Sebahagian gambar saya ambil dari instagram Dazrin sendiri... Memandangkan beliau tidak mengunci akaun beliau, saya anggap beliau tidak kisah... Thanks Daz ^_^

7 comments:

fatin aqilah shaari said...

uit memang minat die ke ? hehhhe , sampai fb twitter tahu ni .

Miss Sue said...

mak aiii, peminat betol yea? semua dia ambik tau ! hiks ! btw dazrin hensem >.<

sha (chirp chirp) said...

hoho. dlu pon sha ketagih main farmville. nasib da benti, main tak bole benti wooo :P

zahidahwahid said...

first time tengok dia ingatkan gambit... lebih kurang je...

Zai Vis said...

Thanks kawan2 sudi tinggalkan komen kat sini ^_^

Diana Azis said...

huish..die had fan nih..semua pasal dazrin dia tau.. :)

Anonymous said...

Dia tak sombong ? Kau belum kenal dia betul2 , boleh lah kau ckp mcm tu . Jangan ckp sombong je , berlagak pun sama .