Monday, 5 March 2012

Rundet...

Rundet...
Tu laa kot satu perkataan...
Yang  boleh menggambarkan situasi aku seminggu nie...
Atau lebih tepat 3-4 hari nie...

Rundet nie bahasa jawa...
Contohnya benang atau rambut yang bersimpul2...
Atau merujuk kepada situasi aku nie...
Aku gambarkan ianya sebagai serabut...
Ya! Serabut tahap dewa...

Antara lain, kenapa aku rasa rundet sangat :

  • Aku terputus internet selama seminggu sebab modem kena panah petir...
  • Aku beli modem tapi tak boleh setting... Kena pegi kedai lagik... Lagi lambat proses nak aktifkan internet tuh...
  • Tarikh hantar segala tugasan uni aku lagik 12 hari... Satu menda aku tak mula nie... Terganggu dengan perkara2 lain... Aku dah masuk zon nerves nie...
  • Aku tersepit dengan situasi kawan aku yang rasanya ada skandal terlarang... Aku memang tak peduli dengan kehidupan orang lain... Yang penting jangan kacau aku.  Tapi aku tak suka kalau situasi secara sengaja atau tidak dah menyeret aku sekali.
  • Tadi aku ditugaskan di luar tak masuk opis... Sepanjang hari dari pagi sampai kul 3.30 pm hidung aku wat hal... Hidung aku memang problem ada alahan pada sejuk dan habuk... Seriusly sangat mengganggu dan menyusahkan...
  • Tadi kat tempat aku bertugas ada sesuatu yang mengguris hati... Menda nie terjadi masa waktu makan... Hurmmm...
Bestnya kalau hidup kita nie macam dalam drama kan...
Semuanya indah dan nampak mudah2 saje...

1 comment:

L.O.B (bukan lobi ok!) said...

Hye :)
hidup ni memang bukan macam cite Korea or whatsoever :)

tapi terpulang pd kita untuk turns the black to white :)